Veelgestelde vragen

is Psychologiepraktijk Ontwikkeling Centraal een goedgekeurde praktijk?

Ja, de praktijk beschikt over een goedgekeurd kwaliteitsstatuut en de regiebehandelaren zijn BIG-geregistreerd. Wij hanteren de maximum-tarieven zoals die door de Nederlandse zorgautoriteit zijn vastgesteld.


wat moet ik meenemen naar de intake?

Als je die nog niet digitaal hebt aangeleverd: de verwijsbrief van de huisarts. Neem ook je identiteitsbewijs en je zorgpas mee.

welke diagnoses worden vergoed door de zorgverzekeraar?

Diagnoses zoals bijvoorbeeld PTSS, depressie (stemmingsstoornis), angst- en paniekstoornissen, en de somatische symptoomstoornis worden vergoed. Niet vergoed wordt: aanpassingsstoornis, slaapstoornis, levensfaseproblematiek, werkgerelateerde problematiek (burn-out), seksuele problemen, relatieproblemen, specifieke fobieën en preventieve zorg. Werkgevers zijn trouwens vaak bereid (een gedeelte van) het traject te vergoeden. Werk je als zelfstandige? Dan zijn de kosten vaak aftrekbaar.
In de intake wordt door je behandelaar vastgesteld of en bij welke diagnose de klachten passend zijn. Mocht je van te voren twijfelen of je op de juiste plek bent bij Psychologiepraktijk Ontwikkeling Centraal, neem gerust even contact op!