De psychologen van ontwikkeling centraal

Annemarie van der Bijl
Praktijkhouder, GZ-psycholoog en coach, EMDR therapeut

“Ik vind het altijd heel dapper wanneer mensen zich aanmelden voor psychologische hulp of coaching. Vaak gaat er een lange periode van afwegen aan vooraf en is de drempel hoog.  Zonde, achteraf zeggen mensen vaak dat ze het veel eerder hadden moeten doen!  Ik ben een no-nonsense professional die in gesprekken analytisch is en snel tot de kern komt. Ik combineer daarbij graag diepgang en reflectie met lichtheid en humor. Het is mooi om te zien hoeveel kracht er in mensen zit en hoe snel deze – na een wat moeilijkere periode-  ook weer geactiveerd kan worden. Het geeft me energie om getuige te mogen zijn van zo’n proces. Als ik niet aan het werk ben, dan ben ik waarschijnlijk met mijn man en drie kinderen te vinden op het strand, of aan tafel met goede vrienden, wijn en lekker eten. Ik ben verslaafd aan gele m&m’s en krijg nooit genoeg van de natuur.”

Op dit moment neem ik geen nieuwe cliënten aan.
Mijn kwaliteitsstatuut is in te zien op de praktijk.

annemarie@ontwikkelingcentraal.nl
BIG nummer:  39920187925

Psycholoog Utrecht
Stephanie Kok
GZ psycholoog en coach, EMDR practitioner, cognitief gedragstherapeut VCGT

“Ik ben een actieve therapeut, met een open houding. Het werken met mensen die zelf ergens mee vastlopen en hen helpen nieuwe obstakels in hun leven zelf de baas te zijn, geeft me energie. Ik ga op zoek naar krachten die mensen al in zich hebben en probeer deze te versterken. Helpen nare ervaringen te verwerken creëert daarbij rust en vergroot de eigen veerkracht. Ik vind het verder belangrijk begrijpelijke taal te gebruiken en ben praktisch ingesteld. Daarnaast is er ook ruimte voor humor binnen de therapie. Naast mijn werk als gz-psycholoog woon ik samen met mijn vriend en twee dochters. Je kunt me ‘s nachts wakker maken voor een lekkere zak muntdrop en hou ik ervan dingen met mijn gezin te ondernemen, te sporten of lekker te relaxen met een boek of mooie film.”

Ik werk op maandochtend en dinsdag in de praktijk. Mijn kwaliteitsstatuut is in te zien op de praktijk.

stephanie@ontwikkelingcentraal.nl
BIG nummer: 89911366625

psycholoog
Masha Takens
GZ-psycholoog en coach, EMDR practitioner
“In een behandeling vind ik het belangrijk om te kijken naar de klachten en de factoren die hiertoe geleid hebben, maar ook om de aandacht te richten op jouw krachten en kwaliteiten. Mijn kennis en ervaring zet ik daarbij natuurlijk in, maar ik vind het vooral van belang een goede en gelijkwaardige samenwerking aan te gaan waarbij jij de richting en het tempo mede bepaalt. Vertrouwen, veiligheid en humor zijn voor mij belangrijke elementen in een behandeling.
In mijn vrije tijd hou ik ervan om dingen met mijn man en 2 dochters te ondernemen, af te spreken met familie en vrienden, sporten (om daarna voldaan op de bank neer te ploffen met Netflix aan) en (online) shoppen.”
 
Mijn werkdagen op de praktijk zijn maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Mijn kwaliteitsstatuut is in te zien op de praktijk.
masha@ontwikkelingcentraal.nl
BIG nummer: 69921811025
 
 
Ontwikkeling Centraal
Hanna Laseur
GZ-psycholoog en coach, EMDR therapeut

“Kiezen voor psychische zorg of coaching is naar mijn mening kiezen voor verandering en groei. Ik vind het moedig wanneer mensen deze keuze maken. Dit omdat het vraagt kwetsbaar te durven te zijn. Ik bied graag een veilige sfeer waarin er gewerkt wordt aan bewustwording en herstel. Het is elke keer weer mooi om te zien hoe mensen in hun eigen kracht komen te staan. Ik houd van betrokken, direct en oprecht samenwerken. In de gesprekken combineer ik diepgang graag met wat humor.  

In mijn vrije tijd houd ik ervan om te sporten, met name watersporten. Ik kan daarnaast erg genieten van de natuur, het gezelschap van mijn man & familie en vrienden/vriendinnen, zingen en lekker eten. Ik ben gek op kaas!” 

Ik werk op de donderdag in de praktijk. Mijn kwaliteitsstatuut is in te zien op de praktijk.  

hanna@ontwikkelingcentraal.nl
BIG nummer: 49925330625 

gz psycholoog utrecht
Brenda van der Laan
GZ-psycholoog en coach, EMDR-therapeut
“Voor mensen die psychologische hulp zoeken is dat vaak best een grote stap heb ik gemerkt. Begrijpelijk, en dus goed om te weten dat er in korte trajecten zoals bij onze praktijk veel kan verbeteren in de klachten. Als therapeut vind ik het belangrijk om eerst goed naar jou te luisteren, dan mijn kijk op jouw verhaal met je te delen en daarna samen een plan te maken voor de behandeling. Dit plan is altijd uniek en afgestemd op jouw specifieke situatie en wensen. Niet alleen jouw klachten komen aan de orde, juist ook jouw krachten en de voor jouw belangrijke dingen in het leven.
 
In mijn vrije tijd ben ik vaak op pad met mijn peuterzoontje en vriend of doen we samen puzzels en spelletjes thuis. Ook kan ik erg genieten van gezellig tafelen met vrienden, thuis of bij een goed restaurant. Ik ben vooral erg dol op de toetjes! ;)”
 
Mijn werkdag op de praktijk is de vrijdag. Voor de vroege vogels: bij mij heb je de mogelijkheid om een afspraak om 8.15u in te plannen. Mijn kwaliteitsstatuut is in te zien op de praktijk.
 
brenda@ontwikkelingcentraal.nl
BIG nummer: 39928400225
 
Psycholoog Utrecht
Priscilla Doornhein
GZ-psycholoog en coach, EMDR practitioner
“Ik gun het iedereen om de stap te zetten naar psychologische hulp of coaching op het moment dat je merkt dat je er zelf danwel met hulp van anderen niet meer uitkomt. De kwetsbaarheid die nodig is om in de therapie openheid te geven over de problemen waar je tegen aanloopt is tegelijkertijd ook je kracht die je verder helpt. Graag kijk ik samen met jou naar wat er bijvoorbeeld nodig is, wat er losgelaten mag worden en/of wat er mag veranderen om weer beter in je vel te zitten en weer de regie over jouw leven te gaan ervaren. Binnen de therapie zal ik mijn visie en denkwijze met je delen, binnen een veilig en open klimaat, om vervolgens samen een plan te maken gericht op jouw hulpvragen en wensen.

Naast mijn werk breng ik graag tijd door met mijn man en drie kinderen en vind ik het heerlijk om met vrienden te eten, wijntjes te drinken en gezellig te kletsen. En als ik tijd heb duik ik weg onder een dekentje op de bank met een goed boek, een leuke film of serie en een heerlijk stuk chocola.”

Mijn werkdagen op de praktijk zijn maandag en dinsdagochtend. Mijn kwaliteitsstatuut is in te zien op de praktijk.

 
priscilla@ontwikkelingcentraal.nl
BIG nummer: 19913924625

Tamara Dauwerse
GZ-psycholoog en coach, EMDR-therapeut, MDFT therapeut en supervisor

“Het vraagt moed om kwetsbaar te zijn en in gesprek te gaan met een coach of psycholoog. Ik vind het dan ook altijd bijzonder hoe krachtig mensen blijken te zijn en om te zien hoe goed ze kunnen doorzetten.  Wat mijn werk zo uniek en afwisselend maakt is dat iedereen zijn eigen verhaal heeft en iedereen wil op een bepaald moment in haar/ zijn leven meer regie over dat eigen verhaal. Het begrijpen waarom je doet wat je doet en samen deze zoektocht aangaan is uitdagend. Wat wil je anders doen en welke oplossingen passen daarbij? Zijn wie je bent en wil zijn.

Ik ben een positieve, enthousiaste en betrouwbare therapeut. Ik ben eerlijk en oprecht in het contact.

Ik ben moeder van twee prachtige jongens en hou ervan om plezier te maken met mijn nieuw samengesteld gezin, familie en vrienden. Ik ben dol op het strand, lekker eten en sporten. Daarnaast kan ik genieten van karaoke op ieder moment van de dag.”

Mijn werkdag op de praktijk is vrijdagochtend. Mijn kwaliteitsstatuut is in te zien op de praktijk.

tamara@ontwikkelingcentraal.nl
BIG nummer: 69924025425