Postpartum Centrum Nederland

postpartum centrum nederland

 

Hèt expertisecentrum voor vrouwen die uit balans zijn geraakt door zwangerschap, bevalling of moederschap.

Postpartum Centrum Nederland is opgericht door Annemarie van der Bijl, GZ-psycholoog en coach. Het is haar persoonlijke missie om vrouwen een beter gevoel te geven over zichzelf en hun (nieuwe) rol als moeder in een van de meest kwetsbare periodes in hun leven.

“De afgelopen tijd hebben we in onze praktijk veel vrouwen behandeld met klachten rondom zwangerschap, bevalling en moederschap. Het krijgen van een kindje is  speciaal en mooi, maar er zijn zo ontzettend veel vrouwen die op de een of andere manier klachten ervaren in deze periode. Het is zo zonde dat dit vaak niet wordt opgemerkt of juist wordt afgedaan als ‘normaal of hormonaal’. Veel vrouwen hebben het gevoel dat ze falen en voelen zich alleen. Ze hebben het idee dat ze iets niet goed doen doordat ze geen ‘roze wolk’ ervaren. Ik voel enorm veel compassie voor deze vrouwen, en vind dat er veel te weinig goed aanbod is op dit gebied. Postpartum Centrum Nederland is een moderne praktijk die laagdrempelige en persoonlijke hulp op maat biedt in een informele sfeer. Het hoeft niet altijd een zwaar of ingewikkeld traject te zijn, vaak zijn een paar gesprekken al genoeg!”

lets get back at it! 

Het zoeken van hulp wordt vaak als een drempel ervaren, omdat je het gevoel hebt dat je dit toch wel zelf moet kunnen. Nee! Het kan juist zo veel opleveren (en voorkomen). Het is de eerste stap om je weer een beetje jezelf te gaan voelen. Een kind krijgen is niet alleen maar leuk. Het ligt niet aan jou. Ja, het is oké om hulp te vragen voor jezelf.

Nog niet ‘klaar’ met je bevalling?

Heb je zorgen om hoe je je voelt?

Heb je het gevoel jezelf een beetje kwijt te zijn?

Een ingrijpende of traumatische bevalling meegemaakt?

Voel je je alleen?

Meld je aan bij Postpartum Centrum Nederland of kijk op de website. We zijn gevestigd in Utrecht en hebben expertise op het gebied van:

 • HELLP en (pre)-eclampsie
 • onzekerheid, piekeren, somberheid en angst na de bevalling
 • traumatische of ingrijpende bevalling
 • angst voor bevallen
 • problemen in de hechting met je kindje
 • zwangerschapsafbreking i.v.m. afwijkingen
 • vroeggeboorte
 • couveuseperiode/ neonatale intensive care
 • stilgeboren kindje
 • moeilijke kraamperiode

  Naast individuele sessies bieden we ook het te gekke online programma ‘The Keys’ aan! Klik hier voor meer informatie.
Postpartum wattes?

 

Postpartum betekent: na de bevalling 🙂
Maar ook als je zwanger bent en klachten hebt kun je je bij ons aanmelden.

Postpartum Centrum Nederland is een onderdeel van Psychologiepraktijk Ontwikkeling Centraal en werkt samen met diverse praktijken voor verloskunde en ziekenhuizen in de regio Utrecht.
De psychologen die bij ons werken hebben affiniteit met deze specifieke klachten en zijn allemaal ervaringsdeskundig!

Postpartum Centrum Nederland is aangesloten bij de Special Interest Group Zwangerschap en Bevalling van de Vereniging EMDR Nederland.  Ook is de praktijk aangesloten bij Stichting Bevallingstrauma.