schematherapie

schematherapie utrecht

Zoek je een psycholoog, gespecialiseerd in schematherapie in Utrecht? Wij bieden binnen de basis GGZ kortdurende schematherapie voor lichte tot matige klachten. Dit betekent dat je in een aantal sessies een goede start kunt maken met het leren herkennen van je patronen en het inzetten van technieken uit de schematherapie. Denk hierbij aan ongeveer 6 tot 10 sessies. Deze sessies kunnen wekelijks plaatsvinden, maar meestal is het ook fijn om wat langer de tijd tussen de sessies in te laten, zodat je echt kunt gaan oefenen met het bewustworden van je gedrag, gedachten en schema’s. Opdrachten kunnen je hierbij helpen. Hoe weet je of kortdurende schematherapie genoeg is voor je klachten? We kijken meestal naar hoe je op dit moment in je leven functioneert, op verschillende gebieden zoals relaties, werk, vrije tijd. Heb je op meerdere vlakken ernstige problemen en weet je eigenlijk niet beter dan dat dit altijd zo is geweest? Dan is langdurige schematherapie mogelijk geschikter. Heb je lichte tot matige klachten op 1 of 2 gebieden en heb je er vooral de laatste tijd in toenemende mate last van? Dan kan kortdurende schematherapie passend zijn. We bekijken dit natuurlijk ook altijd nog zorgvuldig samen in het intakegesprek. Je kunt je hier aanmelden voor schematherapie.
Heb je nog vragen of twijfel je? Neem gerust even contact op!

Ben je op zoek naar langdurige en intensieve schematherapie? Dit bieden wij helaas niet. Je kunt dan het beste op zoek gaan naar een praktijk voor de specialistische GGZ (SGGZ) die schematherapie biedt.

wat is schematherapie?

Maak je steeds dezelfde fouten in je leven, of trap je telkens in dezelfde valkuilen, terwijl je je hebt voorgenomen om een volgende keer anders te reageren? Laat je gedrag hardnekkige patronen zien, die je niet kunt veranderen, ook al wil je dat heel graag? Merk je regelmatig dat je met je gezonde verstand best weet wat je zou moeten doen, maar dat je gevoel niet meewerkt en je een andere richting in duwt?

In deze gevallen kan schematherapie helpen!

Schematherapie helpt je de oorsprong van gedragspatronen te doorgronden en te veranderen. De invloed van ervaringen uit je jeugd op je patronen en dagelijkse leven wordt onderzocht.  Je leert jezelf zodanig te veranderen dat je je beter gaat voelen en beter voor jezelf kunt zorgen en opkomen. Je leert voelen wat je behoefte is en je leert op een gezondere manier daarvoor op te komen. Hierdoor veranderen niet alleen je gedrag, maar ook je gedachten en gevoelens.

Voor meer informatie over schematherapie in het algemeen kun je ook hier kijken.