schematherapie utrecht

Zoek je een psycholoog, gespecialiseerd in schematherapie in Utrecht Leidsche Rijn? Wij bieden binnen de basis GGZ kortdurende schematherapie voor lichte tot matige klachten. Dit betekent dat je in een aantal sessies een goede start kunt maken met het leren herkennen van je patronen en het inzetten van technieken uit de schematherapie. Ben je op zoek naar langdurige en intensieve schematherapie? Dit bieden wij helaas niet en je kunt dan het beste op zoek gaan naar een praktijk voor de specialistische GGZ (SGGZ) die schematherapie biedt.

wat is schematherapie?

Maak je steeds dezelfde fouten in je leven, terwijl je je hebt voorgenomen om een volgende keer anders te reageren? Laat je gedrag hardnekkige patronen zien, die je niet kunt veranderen, ook al wil je dat heel graag? Merk je regelmatig dat je met je gezonde verstand best weet wat je zou moeten doen, maar dat je gevoel niet meewerkt en je een andere richting in duwt?

In deze gevallen kan schematherapie helpen!

Schematherapie helpt je de oorsprong van gedragspatronen te doorgronden en te veranderen. De invloed van ervaringen uit je jeugd op je patronen en dagelijkse leven wordt onderzocht.  Je leert jezelf zodanig te veranderen dat je je beter gaat voelen en beter voor jezelf kunt zorgen en opkomen. Je leert voelen wat je behoefte is en je leert op een gezondere manier daarvoor op te komen. Hierdoor veranderen niet alleen je gedrag, maar ook je gedachten en gevoelens.

Bovenstaande informatie is afkomstig van www.schematherapie.nl