Werkende rouw

Werkende rouw
↠ Ervaar weer rust en ruimte in hoofd én lijf ↞

Maak gebruik van onze specialistische kennis en super waardevolle ervaring op het gebied van rouw, verlies en herstel. 

Herkenbaar?

✓ Je weet dat er nog ‘werk’ te doen staat op het gebied van rouw maar je durft niet te beginnen
✓ En je weet vooral niet HOE 
✓ Je voelt je onrustig, gespannen en emotioneel 
✓ Je durft er bij je omgeving niet goed meer over te beginnen want ‘het moet nu toch wel over/ minder zijn’
✓Je weet niet zo goed wat je moet doen om te ‘rouwen’ of ‘verwerken’
✓ Je bent onzeker over of ‘de klap nog gaat komen’ en wat je er aan kunt doen om daar mee om te gaan
✓Je bent snel geprikkeld en de verkeerde mensen krijgen er van langs 
✓ Wachten tot je je vanzelf beter voelt niet meer als een goede optie
✓ Je ziet op tegen bepaald periodes in de tijd (sterfdatum, verjaardag, kerst etc.)
✓Opmerkingen als ‘heb je het al een beetje een plekje kunnen geven’ maken je sprakeloos

➙ Heb jij behoefte aan meer rust en ruimte in je hoofd en lijf?

➙ Ben jij er aan toe om stil te staan bij je rouw?

➙ Wil je leren hoe je dit op een goede manier kan inpassen in je leven?

➙ Wil je hierbij professionele begeleiding van een ervaren GZ-psycholoog?

➙ Hou je van fris, modern, no-nonsense en to the point? 

Dan past het programma ”Werkende Rouw’ perfect bij je.

 

“Door de juiste hulp en aanpak heb ik leren rouwen om mijn dochter en heb ik geleerd om haar verlies te verweven in ons bestaan.”

“Hoe gek het ook klinkt: na het programma voelde ik mij ontzettend opgelucht!” 

wat maakt dit programma zo uniek?

♥ Speciaal concept vanuit een holistische visie op rouw: ontwikkeld door GZ-psycholoog & coach Annemarie van der Bijl, de oprichter van Psychologiepraktijk Ontwikkeling Centraal en Postpartum Centrum NL.
♥ Extreem waardevol: door de unieke combinatie van specialistische kennis & jarenlange praktijkervaring voel je je begrepen, gehoord en krijg je precies wat je nodig hebt.
♥ Unieke beproefde combinatie van face to face gesprekken, online begeleiding, speciaal ontwikkelde meditaties en massagetherapie op locatie door een gecertificeerd holistisch therapeut. Want niet alleen het hoofd, óók het lijf werkt hard!
♥ Warm, persoonlijk, concreet en to-the-point
♥ Het programma duurt 13 weken en vraagt ongeveer 1,5 uur per week van je tijd.

wat zit er allemaal in het programma?

✓ 3 face tot face gesprekken van 1 uur met Annemarie op de praktijk (mag ook online!)
✓ 3 sessies massagetherapie van 75 minuten inclusief voor- en nagesprek door een gecertificeerd holistisch masseur.
✓ 4 voor jou op maat gemaakte reflectieopdrachten
✓ 3 online coachingsmomenten van 1/2 uur met Annemarie
✓ Persoonlijke meditaties voor meer inzicht en verdieping
✓ Alle tips en kennis die nodig zijn om je doel te bereiken!

"Rouw en de dood zijn onderwerpen die verbannen zijn uit ons dagelijks leven. Maar als iedereen er mee te maken krijgt, waarom is het dan zo onzichtbaar en onbesproken? Waarom is rouw eng? Waarom hangt er altijd een zweem van stoffigheid of juist die van een zware deken omheen? Dat maakt rouwen vaak eenzaam. Je voelt je onbegrepen en niet gekend in je rouw. De afgelopen jaren heb ik honderden mensen geholpen. Het is duidelijk dat er meer kennis over rouw nodig is en dat je door met aandacht stil te staan bij je eigen proces een hoop klachten kun verminderen."
Annemarie van der Bijl
GZ-psycholoog, oprichter Ontwikkeling Centraal & Postpartum Centrum NL
"Ken je die quote? ‘Everything will be oké in the end, if it’s not oké, it’s not the end’ ? Ik ben zo blij dat ik dat heb mogen ervaren. De situatie is voor mijn gevoel nu ‘oké’. Het litteken zal altijd blijven, de pijn nooit helemaal verdwijnen, maar dankzij jouw hulp durf ik wel weer te genieten van mijn gezin en de dierbare herinnering aan de mooiste superster die over ons waakt ❤️ Dus nogmaals; dank, dank, dank lieve Annemarie!"
Tibisay, 33 jaar, wijk bij duurstede
januari 2020
"Vijf jaar na het verlies van mijn moeder kwamen eigenlijk pas de klachten. Ik vond toen dat ik er eigenlijk wel al klaar mee had moeten zijn en durfde en wilde anderen er niet meer mee 'lastig vallen'. Maar door het programma heb ik geleerd dat de randvoorwaarden om te kunnen rouwen goed moeten zijn. Het heeft mij gesteund en de kennis en inizchten gegeven die ik nodig had om verder te kunnen gaan. Hoe gek het ook klinkt: na het programma voelde ik mij ontzettend opgelucht!"
psycholoog Utrecht
man, 43 jaar, Utrecht
september 2020
"1,5 jaar geleden kwam ik na het verlies van onze tweede dochter ‘gebroken’ onder behandeling van Annemarie. Ik bevond mezelf in die spreekwoordelijke zwarte tunnel en geloofde niet dat ik daar nog uit kwam. Door de juiste hulp en aanpak heb ik leren rouwen om mijn dochter en heb ik geleerd om haar verlies te verweven in ons bestaan. Annemarie, luistert, analyseert en is heel behulpzaam voor mij geweest in dit proces. Daar waar ik het vaak op wilde geven, wist zij mij langzaam, maar zeker het licht aan het einde van die tunnel te laten zien!"
vrouw uit nieuwegein, 37 jaar
januari 2021
Na dit programma 


Heb je meer rust en ruimte in je hoofd én lijf.


Heb je zicht en grip op je rouwproces. Je weet hoe je vorm kunt geven aan rouw en hoe je jezelf het beste in je rouw kan verzorgen.


Heb je je veerkracht vergroot en kun je voluit leven omdat je hebt geleerd hoe je het gemis en moeilijke emoties kunt verdragen.

De investering voor dit traject is €1950.

Vraag eventueel je werkgever om dit traject! Gemiddeld verzuimt iemand die een dierbare verliest 170 dagen.  Een verzuimdag kost gemiddeld €250, een investering in je mentale en fysieke gezondheid komt voor iedereen uit op winst. 
Werk je als zelfstandige? Vaak zijn de kosten aftrekbaar.

 
Vragen?

Mail naar info@ontwikkelingcentraal.nl           

Verlies
Een afgebroken zwangerschap, het verlies van een vader, vriendin, partner of kind: verlies is onontkoombaar, ongenadig en overkomt iedereen. Dat wil niet zeggen dat het omgaan met verlies vanzelf gaat. Dat je weet hoe het moet of wat je te wachten staat. Dat het iets is dat je vooral alleen moet doen of achter gesloten deuren. Verlies is zo’n enorm onderdeel van het leven en toch zien we er zo weinig van. Bijna 200.000 mensen per jaar krijgen te maken met het verlies van een dierbare. De manier waarop we rouwen verschilt, maar de impact op alle levensgebieden, waaronder werk, is vaak enorm.