Stilleven


programma ‘stilleven’
verder na stil- of vroeggeboorte

↠ Met liefdevolle aandacht stilstaan 
↠ Weer ruimte in hoofd en lijf ↞

Maak gebruik van onze specialistische kennis, waardevolle ervaring en
liefdevolle begeleiding bij stil- en vroeggeboorte.

Herkenbaar?

Je kindje is stil ter wereld gekomen of overleed na de geboorte. Nu sta je met lege handen, een leeg kamertje en een lege buik. Je voel je verslagen, verdoofd en verdrietig. Terwijl iedereen weer langzaam zijn leven oppakt heb jij geen idee waar je moet beginnen of wat je moet doen. Er is geen handleiding en ondanks de goede bedoelingen van je partner, vrienden en familie kom je voor je gevoel niet echt verder.  

 

Op het verliezen van je kind kun je je niet voorbereiden.

Dit programma geeft je houvast en richting in je rouwproces.

Het is speciaal ontwikkeld voor moeders van een vroeggeboren of stilgeboren kindje. Er is geen grens in het aantal weken zwangerschap of levensduur, als je voelt dat je baat kan hebben bij dit programma is dat waar het om gaat.

➙ Voel je dat je stil wilt en durft te staan bij het verlies van je kindje?

➙ Wil je hierbij professionele, warme en liefdevolle begeleiding van een ervaren GZ-psycholoog met expertise in rouwverwerking bij stilgeboorte?

➙ Houd je van laagdrempelige zorg, to-the-point en persoonlijk?

Dan is het programma ‘Stilleven’ voor jou.

 


“Het programma gaf me houvast in een verdrietige periode”

wat maakt dit programma zo uniek?

♥ Ontwikkeld door GZ-psycholoog Annemarie van der Bijl, de oprichter van Ontwikkeling Centraal en het Postpartum Centrum NL. 
♥ Extreem waardevol: door de unieke combinatie van specialistische kennis & jarenlange praktijkervaring voel je direct dat je wordt begrepen, gehoord en geholpen. 
♥ Doordat we al veel vrouwen hebben mogen begeleiden weten we precies door welke fases je heen gaat, wat normaal is en wat niet en wat je nodig hebt.
♥ Unieke beproefde combinatie van face to face gesprekken, online begeleiding, speciaal ontwikkelde meditaties en massagetherapie op locatie door een gecertificeerd holistisch therapeut. Want niet alleen het hoofd, óók het lijf werkt hard!
♥ Warm, persoonlijk, concreet en to-the-point
♥ Het programma duurt 13 weken en vraagt ongeveer 1,5 uur per week van je tijd

wat zit er allemaal in het programma?

✓ 3 face tot face gesprekken van 1 uur met Annemarie
✓ 3 sessies massagetherapie inclusief voor- en nagesprek door een gecertificeerd holistisch masseur
✓ Mooie, verdiepende reflectieopdrachten
✓ 3 online coachingsmomenten van 1/2 uur met Annemarie
✓ Toepasselijke meditaties
✓ Alle tips en kennis die nodig zijn om je doel te bereiken!

"De afgelopen jaren heb ik veel vrouwen (en partners!) mogen begeleiden die een stil- of vroeggeboorte meemaakten. Het is zo'n hartverscheurende gebeurtenis die het verdient om er met veel compassie, liefde en warmte bij stil te staan. Hoewel vrouwen zich vaak gebroken voelen bij de start, ervaren ze gelukkig al snel meer rust, ruimte voor hun verdriet en uiteindelijk weer vertrouwen in de toekomst."
Annemarie van der Bijl
GZ-psycholoog, oprichter Ontwikkeling Centraal en Postpartum Centrum NL
"Wat ben ik enorm geholpen met het programma. Toen wij onze dochter bij 21 weken zwangerschap verloren stond de wereld stil. Toch gaat de rest van het leven om je heen verder, maar ik had geen idee hoe ik zo'n groot verlies in ons bestaan moest verweven. Ik zocht enorm naar houvast en dat heeft Annemarie mij met haar programma kunnen bieden. Vooral de combinatie van gesprekken, zelf opdrachten doen, massagetherapie en in mijn geval EMDR therapie, is echt heel erg effectief geweest. Door intensief met alle facetten van rouw op al die vlakken aan de slag te gaan heb ik uiteindelijk mijn verdriet een plek kunnen geven, het schuldgevoel los kunnen laten en weer vertrouwen in mijn lichaam gekregen. Inmiddels ben ik in verwachting van ons regenboogje. En waar dat natuurlijk vreselijk spannend is, heeft zelfs daarbij het programma mij geholpen. Door het werk wat ik bij Annemarie heb mogen doen, realiseer ik me nu heel goed dat het gaat zoals gaat en dat is voor nu okee. Ik weet zeker dat ik zonder de begeleiding nooit deze berusting zou hebben gevoeld. De impact van dit programma reikt zoveel verder dan je enkel door de zwaarste periode van rouw heen helpen, het heeft mij handvatten voor de rest van mijn leven geboden. Dus nogmaals heel veel dank voor alles!"
kimberly uit utrecht, 31 jaar
juli 2021
"Na het verliezen van ons dochtertje bij 33 weken zwangerschap wist ik niet waar ik moest beginnen of bij wie ik moest aankloppen. Wel wist ik dat ik begeleiding wilde bij dit verdrietige proces dat door de corona alleen nog maar eenzamer voelde. Dit programma is een baken in een moeilijke tijd voor mij. Ik weet nu dat ik het goed doe, dat ik het aankan en heb een manier gevonden om ons dochtertje een rol te geven in ons leven. Ik durf weer aan de toekomst te denken."
vrouw uit soest, 33 jaar
april 2021
"Annemarie dit programma kwam voor mij precies op het juiste moment. Het was heel helend en het voelde meteen supervertrouwd waardoor ik alles heb durven zeggen en loslaten. Ik weet zeker dat ik hierdoor grotere stappen heb kunnen zetten. De massages zijn een fantastische toevoeging aan het programma. Intrigerend hoe dat lijf werkt. Annemarie nogmaals bedankt, ook namens mijn man."
Lisa uit utrecht, 27 jaar
juni 2021
Na dit programma 


Heb je meer rust en ruimte in je hoofd én lijf. 
Je weet hoe je jezelf het beste in je rouw kan verzorgen.


Kijk je met een rustig gevoel terug op de vroeggeboorte of stilgeboorte en heb je zicht en grip op je rouwproces. 


Heb je je veerkracht vergroot en durf je weer vooruit te kijken.

De investering voor dit traject is €1950.

Vanwege de unieke onderdelen van dit programma, die niet vallen onder verzekerde zorg, wordt dit programma niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Vraag eventueel je werkgever om dit traject! Werkverzuim door rouw komt zo vaak voor. Een verzuimdag kost gemiddeld €250, een investering in je mentale en fysieke gezondheid komt voor iedereen uit op winst. 
Werk je als zelfstandige? Vaak zijn de kosten aftrekbaar.

Vragen die wij vaak krijgen en die worden beantwoord in dit programma:

↠ hoe verder na stilgeboorte?

↠ wanneer weer werken na stilgeboorte?

↠ hoe verwerk ik een stilgeboorte?

↠ hoe kunnen we ons stilgeboren kindje een plek geven in het gezin

↠ hoe weet ik of ik emotioneel klaar ben voor een nieuwe zwangerschap na stilgeboorte?

↠ hoe ga ik om met het verschil in rouw/ beleving tussen mijzelf en mijn partner?

 
Vragen?

Mail naar info@ontwikkelingcentraal.nl