Annemarie van der Bijl
GZ-psycholoog en coach, EMDR-therapeut
praktijkhouder

Psycholoog Utrecht

“Ik vind het altijd heel dapper wanneer mensen zich aanmelden voor psychologische hulp of coaching. Vaak gaat er een lange periode van afwegen aan vooraf en is de drempel hoog.  Zonde, achteraf zeggen mensen vaak dat ze het veel eerder hadden moeten doen!  Ik ben een no-nonsense professional die in gesprekken analytisch is en snel tot de kern komt. Ik combineer daarbij graag diepgang en reflectie met lichtheid en humor. Het is mooi om te zien hoeveel kracht er in mensen zit en hoe snel deze – na een wat moeilijkere periode-  ook weer geactiveerd kan worden. Het geeft me energie om getuige te mogen zijn van zo’n proces. Als ik niet aan het werk ben, dan ben ik waarschijnlijk met mijn man en drie kinderen te vinden op het strand, of aan tafel met goede vrienden, wijn en lekker eten. Ik ben verslaafd aan gele m&m’s en krijg nooit genoeg van de natuur. 

Mijn werkdagen op de praktijk zijn dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.”
annemarie@ontwikkelingcentraal.nl
BIG nummer:  39920187925

 

STEPHANIE KOK
GZ-PSYCHOLOOG EN COACH, EMDR-THERAPEUT, COGNITIEF GEDRAGSTHERAPEUT VCGT

Psycholoog Utrecht

“Ik ben een actieve therapeut, met een open houding. Het werken met mensen die zelf ergens mee vastlopen en hen helpen nieuwe obstakels in hun leven zelf de baas te zijn, geeft me energie. Ik ga op zoek naar krachten die mensen al in zich hebben en probeer deze te versterken. Helpen nare ervaringen te verwerken creëert daarbij rust en vergroot de eigen veerkracht. Ik vind het verder belangrijk begrijpelijke taal te gebruiken en ben praktisch ingesteld. Daarnaast is er ook ruimte voor humor binnen de therapie. Naast mijn werk als gz-psycholoog woon ik samen met mijn vriend en twee dochters. Je kunt me ‘s nachts wakker maken voor een lekkere zak muntdrop en hou ik ervan dingen met mijn gezin te ondernemen, te sporten of lekker te relaxen met een boek of mooie film.”

Ik werk op maandag, dinsdag, woensdag en donderdagochtend in de praktijk.
stephanie@ontwikkelingcentraal.nl
BIG nummer: 89911366625

MARJOLIJN RIJNSBURGER
GZ-PSYCHOLOOG EN COACH, EMDR-THERAPEUT en schematherapeut

Psycholoog Utrecht

“Ik vind het als psycholoog een bijzonder proces om samen met jou te onderzoeken waar je sterke punten liggen, maar ook om in kaart te brengen waar het knelt. Op een eerlijke, nuchtere, to-the-point wijze waarbij er ook ruimte is voor een lach en een traan wil ik je helpen verder te komen. Door mijn achtergrond binnen de forensische psychologie heb ik geleerd om inventief te zijn, goed out-of-the-box te kunnen denken als het om behandelen gaat en weet ik hoe belangrijk het is om oprecht contact met iemand te maken van mens-tot-mens. Het is mooi om te zien hoe iemand steeds meer in balans komt en in staat is om eigen gedrag en emoties in te zien en daarmee om te gaan. Ik ben getrouwd en heb drie zoons, ben graag creatief bezig, zing in de auto keihard mee met Meatloaf en haal veel plezier uit gezellig samenzijn met vrienden en familie.”

Ik werk op maandag en woensdagavond (onlinebehandeling).
marjolijn@ontwikkelingcentraal.nl
BIG nummer: 79909897625

Susan van den dool
orthopedagoog en coach, COGNITIEF GEDRAGSTHERAPEUT, GZ-PSYCHOLOOG I.O., 

Ik vind altijd heel het bijzonder dat ik als therapeut onderdeel mag uitmaken van iemand zijn ontwikkelingsproces. Ik werk graag op een open, actieve en ‘out of the box’ manier want er bestaat niet zoiets als ‘standaard’. Het is belangrijk om vooral sámen te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn (wat kan wél) en wat de knelpunten zijn. Vanuit mijn ervaring in onder andere de verstandelijk gehandicapten sector en het speciaal onderwijs ben ik gewend om concreet, praktisch, en laagdrempelig te werken. De stappen die in het behandelproces gezet worden kunnen soms klein zijn, maar grote gevolgen hebben! Ik vind het daarnaast belangrijk om te werken vanuit respect en gelijkwaardigheid. Samen met mijn man heb ik 2 zoons. In mijn vrije tijd ben ik graag sportief bezig of maak ik een wandeling met de hond. Mijn guilty pleasure: wanneer er niemand thuis is; gordijnen dicht en met popcorn een heerlijke ‘feel good’ zwijmelfilm kijken. 

Mijn werkdag op de praktijk is dinsdag. 
susan@ontwikkelingcentraal.nl