Miriam van Hartevelt Bekkenfysiotherapeut

Bekkenfysiotherapeut Utrecht

Miriam van Hartevelt

Zoek jij een bekkenfysiotherapeut voor tijdens je zwangerschap of na de bevalling?

Bekkenfysiotherapeut Utrecht

Mijn naam is Miriam en ik ben bekkenfysiotherpeut in Utrecht in mijn eigen praktijk Meerdimensionaal.

Zwangerschap en bevallen zijn bijzondere ervaringen. Ze hebben impact op jou, jouw lichaam en bekkenbodemgebied. Soms ontstaan er klachten zoals pijn, een drukgevoel in je schede, aambeien, ongewild urine- en/of ontlastingverlies of obstipatie. Blijf er niet mee lopen!

Bekkenfysiotherapie Utrecht

“Blijf niet met klachten lopen, meestal is er een oplossing!”

We weten dat vrouwen met ongewild urineverlies en/of verzakkingsklachten tijdens de zwangerschap op latere leeftijd een hoger risico hebben op het ontstaan van klachten. Nu aanpakken voorkomt verergering, op korte en lange termijn. Meestal is er een oplossing voor deze klachten. Ik help je graag in mijn praktijk!

bekkenbodem fysio

Duurzaam resultaat
De bekkenbodem is een cruciaal onderdeel van meerdere functionele systemen, continentie, stabiliteit in heupen, bekken en wervelkolom, het opvangen van buikdruk, het krijgen van kinderen en  seks. Meerdimensionaal Fysiotherapie benadert bekkenbodemklachten niet als een lokaal probleem, maar vanuit breder perspectief. Inzichten en technieken uit de revalidatie, bekkenfysiotherapie en geriatriefysiotherapie worden gecombineerd ingezet om samen met jou te komen tot een duurzaam behandelresultaat. In mijn onderzoek en behandeling maak ik, indien akkoord, gebruik van de MAPLe. Indien geïndiceerd kan ik mijn oefentherapie aanvullen met de Indiba. Mijn praktijk beschikt over de CT9 (Indiba Activ) en RGN (Indiba Deep Care). 

Bekkenfysiotherapie Utrecht

Heb jij last van bekkenpijn? Ongewild urineverlies of pijn bij het vrijen? Zorg voor jezelf en neem contact op.

Bij Meerdimensionaal Fysiotherapie kun je terecht voor:

Zwangerschapsgerelateerde bekkenbodemproblemen zoals het moeite hebben met het ophouden van urine, een wind of ontlasting, of het hebben van een drukgevoel.

Zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn

Stuitpijn

Pijn bij het vrijen

Verzakkingsklachten

Diastase / buikwandproblemen

Littekenbehandeling in buik- en bekkenbodemregio (Indiba-therapie)

Revalidatie na gecompliceerde bevalling

Gezond werken tijdens en na je zwangerschap bij bekken-, bekkenbodemproblemen en verzakkingsklachten

Gezond sporten tijdens en na je bevalling

Bekkenfysiotherapie aan huis

Wanneer jij lichamelijk (nog) niet in staat bent om naar de praktijk te komen, is het in de kraamtijd mogelijk een korte periode behandeld te worden aan huis. Bij een reistijd van meer dan 15 minuten wordt gekeken naar de haalbaarheid en worden eventuele extra reiskosten in rekening gebracht. Dit wordt vooraf met jou afgestemd.