“HET BESTE DAT JE JEZELF, JE PARTNER, (TOEKOMSTIGE) KINDEREN, VRIENDEN EN COLLEGA’S CADEAU KUNT DOEN”

Psychologiepraktijk Ontwikkeling centraal helpt bij:

Verwerking van traumatische gebeurtenis(sen) (o.a. middels EMDR)

Burn-out

Stress- en spanningsklachten

Problemen rondom zwangerschap, bevalling(strauma) of moederschap, zie Postpartum Centrum Nederland

Werk- of studieproblemen

Problemen in de relatie met anderen

Leeftijds- en faseproblematiek

Identiteitsproblemen

Rouw (zie ook Werkende Rouw)

Angst(gevoelens), paniekklachten, fobieeën

Negatief zelfbeeld

Stemmingsklachten (depressie, somberheid)

Overmatig piekeren

Omgaan met onverklaarbare of door stress veroorzaakte lichamelijke klachten

Omgaan met een ernstige (ongeneselijke) ziekte

Staat jouw hulpvraag of klacht er niet bij? Neem gerust even contact met ons op!


Zoek je een psycholoog in Utrecht Leidsche Rijn? Neem contact met ons op!

HOE VERLOOPT EEN  BEHANDELING BIJ ONTWIKKELING CENTRAAL?

Je kunt je aanmelden door het contactformulier in te vullen, zie hier. Hierna ontvang je een bevestigingsemail met praktijkinformatie en het verzoek je aanmelding definitief te maken door het aanmeldformulier in te vullen. Door het invullen van het aanmeldformulier word je automatisch op de wachtlijst geplaatst en wordt er per mail contact met je opgenomen als er een plek vrijkomt voor intake en behandeling. Check dus regelmatig je spam-box. Tijdens de intake wordt, indien mogelijk, een diagnose gesteld en samen met jou een behandelplan gemaakt. Je weet dan hoe lang je ongeveer bezig zult zijn met de behandeling en welke middelen worden ingezet om je klachten te verlichten. Halverwege de behandeling houden we samen een evaluatie: Hoe vind je dat het gaat? Ben je tevreden? Wat is er nog nodig? Indien nodig stellen we het behandelplan bij. Aan het einde van het traject kijken we of de klachten voldoende zijn verminderd zodat je weer zelfstandig en op eigen kracht verder kunt. We streven er naar een behandeling te bieden die licht en kort is waar dat kan, en lang en intensief wanneer nodig.

OOK ALS JE DIT HERKENT IS ONTWIKKELING CENTRAAL ER VOOR JOU:

Je zit gevangen in de rat-race van het leven, maar ontsnappen lukt niet. 
Je hebt alles, maar je voelt je niet écht gelukkig. Je streeft naar het volgende, the next thing, maar niks geeft je die gehoopte voldoening.

Je voelt je belemmerd door bepaalde patronen maar je krijgt ze niet doorbroken. 
Aan het einde van de dag voel je je moe en uitgeblust maar je weet niet precies waarom. Je snauwt tegen je partner, kinderen en besteedt te weinig tijd en aandacht aan de mensen die jouw tijd en liefde het meeste verdienen, waar je vervolgens weer van baalt.

Het lukt je niet om (goede) keuzes te maken. 
Je werkelijke ‘ik’ zit verstopt achter plichtsgevoel, verwarring en overtuigingen. Het leven raast aan je voorbij en je voelt je soms een toeschouwer. Je verlangt naar meer rust, balans en geluk.

Je twijfelt of je hulp moet zoeken, want je lost het wel zelf op?! 
Bovendien ben je niet ‘ziek’. Je voelt dat je op de een of andere manier uit balans bent geraakt en je bent op het punt gekomen dat het anders moet. 

De beste investering die je kunt doen is een investering in je eigen gezondheid en ontwikkeling. Een hele duurzame bovendien, want de inzichten die je opdoet zijn vaak ingrijpend en bepalend en zullen je leven op een positieve manier beïnvloeden. 

"Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden"