Hetty Norder Ademcoach Utrecht

Hetty Norder

Ademcoach Utrecht

Wil jij ervaren wat het met je doet als je je lijf laat spreken, in plaats van opgaan in de gedachtestroom van je hoofd? Dan is ademcoaching wat voor jou!

Mijn naam is Hetty en ik ben ademcoach in Utrecht in mijn eigen praktijk Adem & Energie Ik help je graag om weer de krachtigste, mooiste, meest liefdevolle versie van jezelf te worden. Ik ben er namelijk van overtuigd dat als jij voluit leeft, je ook het meeste kunt geven aan jezelf en de wereld om je heen.

Ademcoach Utrecht

“Je adem weerspiegelt hoe het met je gaat”

Toen we geboren werden, was het eerste wat we deden, ademen. En dit is ook het laatste wat we doen als we de wereld verlaten. En toch is het zo onderbelicht. We hebben vaak niet eens door hoe onze adem stroomt in ons lichaam. Terwijl onze adem ons kan vertellen hoe het met ons gaat. Ken je de spreuk “je ademt zoals je leeft en je leeft zoals je ademt”?

ademcoach

Adem als spiegel
Je adem weerspiegelt dus hoe het met je gaat, en dat maakt je adem heel belangrijk. Alles wat we meemaken wordt opgeslagen in je lichaam. Tijdens niet fijne momenten ervaren we spanning, waardoor de adem minder ruimte heeft om door je lichaam te stromen. Tijdens fijne momenten voelen we ons vaak relaxt en heeft de adem meer ruimte in ons lichaam. Onprettige momenten zijn niet altijd slecht. 

Onverwerkte spanning
En toch, als je er niet voor zorgt dat je deze verwerkt, dan stapelt de spanning zich op in je lichaam en kan het teveel worden. Je raakt de spanning niet meer kwijt. Dit uit zich automatisch in een (vaak) te hoge ademhaling. Immers de spanning zorgt ervoor dat de adem niet meer vrij kan stromen. Vaak voelen mensen zich dan somber, lusteloos, hebben ze weinig energie en zitten ze niet lekker in hun vel. Dat is precies de reden dat mensen doen aan ademcoaching. Middels ademwerk kun adem je letterlijk de spanning uit je lijf. Dat geeft een heerlijk én bevrijdend gevoel.

Ademcoaching in Utrecht

Zit je niet lekker in je vel? Heb je last van burn-out klachten? Zoek je een ademcursus of een ademcoach in Utrecht?

ademcoach

In mijn praktijk komen veel mensen die last hebben van hyperventilatie, (chronische) stress, burn-out klachten, depressieve gevoelens of een algeheel gevoel hebben van niet lekker in hun vel te zitten. Ik werk voornamelijk met de bewust verbonden ademhaling, ook wel ‘transformational breath’ genoemd. Tijdens deze beoefening zorgen we ervoor dat we blokkades opruimen en ons lijf als het ware ‘schoon’ ademen. En dan komt er weer ruimte, ruimte om te ademen én te leven.

Ademcoaching is een therapievorm waarbij je je lijf laat spreken, en je hoofd even uit zet. Het is heel geschikt om te volgen naast een psychologische behandeling. Als je daarvoor kiest lopen er eigenlijk twee processen naast elkaar, namelijk het mentale en het lichamelijke proces.

Ademcoach traject

Ik werk vaak in trajectvorm van 3 of 5 keer. Tijdens de sessies werken we aan jouw hulpvraag, maar dan in positieve zin. Dus, hoe zou je graag willen dat je leven eruitziet? Waar wil jij voor ademen? Samen gaan we aan de slag, zodat je weer kunt leven zoals hoe jij dat wilt.